Linta: Šovinistička izjava Bakira Izetbegovića

Izvor: RTS, 20.Okt.2017, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Šovinistička izjava Bakira Izetbegovića

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao ratnohuškačku i šovinističku izjavu predsednika SDA i bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da je njegov otac, Alija, na samrtnoj postelji ostavio u "amanet" Bosnu i Hercegovinu turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.
"Ovo je još jedan dokaz da SDA ne odustaje od stvaranja unitarne BiH u kojoj bi bošnjački >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << narod imao dominaciju, a Srbi i ostali bi bili građani drugog reda", saopštio je Linta.

Nažalost, smatra on, veliki deo bošnjačkih političara, intelektualaca i verskih dostojanstvenika se u suštini slaže sa izjavom Izetbegovića, što pokazuje da bošnjačka elita ne želi da prihvati Bosnu i Hercegovinu kao složenu državu tri istinski ravnopravna naroda.
"Jasno je da Bakir Izetbegović nije opredeljen za trajni mir i bezbednost, niti za pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda, jer ne odustaje od politike stvaranja unitarne BiH koju je vodio njegov otac Alija i koja je bila glavni uzrok rata dedevedestih godina prošlog veka", naveo je Linta.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Linta: Izetbegović nije opredeljen za trajni mir i bezbednost

Izvor: BKTV News, 20.Okt.2017

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, ocenio je danas izjavu predsednika SDA i bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da je njegov otac, Alija, na samrtnoj postelji ostavio u "amanet" Bosnu i Hercegovinu turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, kao ratnohuškačku...

Nastavak na BKTV News...

Dodik:Izetbegovići mogu da daju Erdoganu samo ono što lično imaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2017, 12:25

Mene Bosna i Hercegovina ne zanima, moja zemlja i država je Republika Srpska, volim Srpsku i volim Srbiju, BiH je moranje, kaže predsednik Srpske Milorad Dodik, komentarišući tvrdnju člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića kako je njegov otac Alija Izetbegoviću pre smrti turskom predsedniku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.