Licemerna politika zapadnih sila razlog je smelosti Izraela

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 00:48

"Licemerna politika zapadnih sila razlog je smelosti Izraela"

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan komentarisao je u obraćanju naciji nakon sednice vlade izraelske napade na pojas Gaze .

On je optužio vladu premijera Benjamina Netanjahua da imitira Hitlera i svakodnevno prelazi granicu u brutalnoj politici masakra koju sprovodi od 7. oktobra.

Osuđujući agresiju Izraela na grad Rafah u južnom pojasu Gaze, uključujući planiranu ofanzivu, Erdogan je rekao da je "licemerna politika zapadnih sila" razlog za smelost Izraela.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Dok zapadne sile javno pozivaju Izrael na uzdržanost, istovremeno zatvaraju oči pred Netanijahuovim zločinima, krijući se iza Hamasa kao izgovor," rekao je Erdogan.

Obećao je da će nastaviti borbu protiv terorizma na njegovom izvorištu i sprečiti "teroristanu" duž južnih granica Turske po svaku cenu.

On se dotakao i odluke američke administracije da proda i modernizuje avione F-16 Republici Turskoj.

"Zadovoljni smo pozitivnim ishodom našeg zahteva za F16, o čemu već neko vreme razgovaramo sa Sjedinjenim Američkim Državama. Ukidanjem ograničenja za našu zemlju, nadamo se da će turska odbrambena industrija od sada još brže napredovati," naveo je Erdogan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.