Lavrov sve demantovao: Ide li Turski tok do Srbije?

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jan.2018, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov sve demantovao: Ide li Turski tok do Srbije?

Gasovod Turski tok je jedino moguće produžiti dalje do Evrope, ako EK pruži čvrste garancije da projekat neće biti obustavljen, rekao je Sergej Lavrov.

- S obzirom da se prva linija gasovoda sada gradi kako bi se isporučio gas Turskoj, druga linija će jedino biti izgrađena ako dobijemo čvrste garancije Evropske komisije da neće iskoristiti isti trik kao što je to bio slučaj sa Južnim tokom u vezi sa Bugarskom - izjavio je ruski ministar inostranih poslova. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Bugarska je, međutim, ponovo "spremna da razmotri mogućnost povezivanja na drugu liniju gasovoda Turski tok", dodaje Lavrov.

- Bićemo spremni da prihvatimo svaku opciju koju će u potpunosti garantovati Evropska komisija i koja neće biti obustavljena - naglasio je on.

Projektom "Turski tok" predviđena je izgradnja gasovoda kojim će se preko Crnog mora dopremati ruski gas do evropskog dela Turske i dalje do granice sa Grčkom. Podmorski deo gasovoda je dugačak 910 kilometara, a kopneni 180 kilometara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.