LSV: Antiću, predoči detalje dogovora o Turskom toku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2019, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Antiću, predoči detalje dogovora o "Turskom toku"

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ponovo je danas pozvala ministra energetike Aleksandra Antića da javnosti krajnje transparentno predoči sve detalje u vezi sa dogovorenom izgradnjom kraka gasovoda "Turski tok" od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom.

Javnost ima pravo na to da zna tačno šta se radi, kako se radi i pod kojim uslovima, tim pre ako ministar planira da se već početkom aprila počne sa postavljanjem cevi, ističe LSV.

Ako "Gastrans" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gradi ovaj krak gasovoda i ako su obe strane u taj posao za početak pripremile po 150 miliona evra, treba reći i da u tom preduzeću 51 odsto ima ruska strana, bez obzira na činjenicu da je taj isti "Gastrans" nastao preimenovanjem preduzeća "Južni tok" u koji je uloženo naših 30 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Ukratko, ako nam kojim slučajem ruski partneri samo omogućavaju da se priključimo na gas, koji pritom ne kupujemo direktno od njih nego plaćamo proviziju preduzeću u kojem su većinski vlasnici, a gasovod gradi firma u kojem oni takođe imaju 51 odsto vlasništva i još može da se desi da neka strana kompanija umesto nas zarađuje na transportu kroz našu zemlju - to treba tako i reći.

A onda treba reći i šta sve Republika Srbija čini da sačuva svoj i interes svojih građana i izbori bolje uslove.

Ako je u tome sputava loš Energetski sporazum, krajnje je vreme za njegovo raskidanje ili reviziju, konstatuje se u saopštenju koje je potpisao generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.