LAVROV MORAO DA MENJA RUTU! Bugari ipak zatvorili vazdušni prostor! Evo kako je ruski šef diplomatije stigao u Skoplje

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2023, 09:11

LAVROV MORAO DA MENJA RUTU! Bugari ipak zatvorili vazdušni prostor! Evo kako je ruski šef diplomatije stigao u Skoplje

Sergej Lavrov stigao u Skoplje na održavanje sastanka Saveta ministara OEBS-a

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov stigao je tokom noći u Skoplje na sastanak Saveta ministara OEBS-a koji se održava u Severnoj Makedoniji.

Dužina rute ministarskog aviona iznosila je oko 4.000 km, put je trajao više od pet sati. Lavrovljev avion je preleteo Tursku i Grčku na putu za Severnu Makedoniju, iako se ranije očekivalo da će leteti preko Bugarske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kako javljaju ruski mediji, bugarska strana odbila da dozvoli prelet aviona šefa ruskog ministarstva spoljnih poslova ako se u njemu bude nalazila zvanična predstavnica ruskog diplomatskog resora Marija Zaharova.

U Skoplju se održava trodnevni 30. skup ministara spoljnih poslova Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), koji će okupiti preko 70 delegacija sa oko 1.000 članova.

Ministri će doneti odluke o daljem funkcionisanju OEBS, a izvesno je da će odlučiti da Malta preuzme ulogu predsedavajućeg OEBS za 2024. godinu.

Nakon više od tri decenije nezavisnosti, Makedonija je prvi put domaćin ovakvog jednog skupa, što se u zemlji ocenjuje kao veliki uspeh domaće diplomatije. Pripreme za ovaj događaj trajale su celu godinu, a tokom skupa biće angažovano više policijskih službi.
Pogledaj vesti o: Turska,   Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.