Kurtulmuš: Metafore o fašizmu jer brinemo za Evropu

Izvor: Blic, 20.Mar.2017, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurtulmuš: Metafore o "fašizmu" jer brinemo za Evropu

Turski vicepremijer Numan Kurtulmuš izjavio je danas da Turska koristi metafore o "fašizmu" zato što je zabrinuta za budućnost svojih evropskih prijatelja i nada se da će se oni setiti svoje krvave istorije i da neće pasti u zamku nacizma.

On je na konferenciji za medije koja je prenošena uživo na turskoj televiziji kazao da evropske zemlje treba da preduzmu mere protiv rasizma, prenosi Rojters.

Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podseća da je nemačka kancelarka Angela Merkel danas ponovo tražila od Turske da prestane da upoređuje zabrane mitinga turskih zvaničnika u Nemačkoj sa nacističkom taktikom.

Kurtulmuš je izjavio takođe da je stav evropskih zemalja prema Turskoj antidemokratski i nije u skladu s evropskim vrednostima i ljudskim pravima.

On je kazao da je neprihvatljivo da nemačke novine imaju toliko naslova o Turskoj, ustvrdivši da se radi o mešanju u unutrašnje stvari Ankare.

Rojters navodi i da su Turska i Nemačka u sve dubljem diplomatskom sporu nakon što je nekoliko nemačkih gradova iz bezbednosnih razloga zabranilo turskim ministrima da održe govore na mitinzima turske dijaspore.

Pema Kurtulmušu, ove zabrane su "neprihvatljive".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kurtulmuš: Mi čujemo i vidimo korake fašizma i nacizma

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2017

ISTANBUL - Turska koristi metafore o nacizmu u vezi sa svojim evropskim prijateljima, jer je zabrinuta da ponovo upadaju u zamku ideologije, rekao je danas zamjenik turskog premijera Numan Kurtulmuš...On je rekao da Turska pokušava da upozori Evropu da evropska politika postaje talac rastućeg rasizma..."Mi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.