Krvavi masakr u Turskoj! Dvojica zvaničnika vladajuće partije ubijeni! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2017, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvavi masakr u Turskoj! Dvojica zvaničnika vladajuće partije ubijeni! (FOTO)

Dvojica turskih zvaničnika iz redova vladajuće stranke Pravde i razvoja (AKP), ubijeni su u dva odvojena incidenta, a zvaničnici za to krive zabranjenu Radničku partiju Kurdistana (PKK), saopštili su danas državni mediji.

Zamenik predsednika AKP u okrugu Ozalp u istočnoj provinciji Van, Ajdin Ahi, ubijen je u toku noći na nekoliko metara udaljenosti od svog doma nakon što su ga ekstremisti kidnapovali, saopštila je državna agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Turske Anadolija, prenosi AFP.

Tragedija u Rusiji: U sudaru autobusa i kamiona poginulo 13 osoba, povređeno 15!

Predsednik AKP u Ozalpu, Zahir Soganda, izjavio je da je ubistvo izvela PKK, a kako se navodi, već je 16 osumnjičenih privedeno.

Kako je Anadolija podsetila, njegov prethodnik je ubijen u sličnim okolnostima godinu dana ranije.

Two ruling party officials,13 militants killed in southeast #Turkey https://t.co/xslpLq7d0k pic.twitter.com/EcJh8hRW0v

Zamenik predsednika AKP u okrugu Lidže jugoistočne provincije Dijabakir Orhan Merkan, upucan je u subotu ispred svog doma, što je još jedno ubistvo za koje se sumnja da je izvela PKK, citirala je Anadolija lokalne zvaničnike.

PKK je povela pobunu u Turskoj 1984. godine - u početku se fokusirajući na zahteve za nezavisnošću, onda na veća prava - usled čega je na desetine hiljada ljudi poginulo.

Yesterday in Diyarbakir, today in Van. Two local AKP officials killed by the PKK in SE Turkey in past two days. pic.twitter.com/XwcQ4wJpzu

Primirje je usledilo 2013, ali su se borbe ponovo nastavljene na leto 2015. godine. Stotine pripadnika turskih snaga bezbednosti ubijene su od tada, a vojska tvrdi da je ubila hiljade ekstremista.

Drama u Arkanzasu: Pucnjava u noćnom klubu, najmanje 17 ranjenih! (FOTO, VIDEO)

Turska, SAD i Evropska unija PKK klasifikuju kao terorističku grupu, podseća agencija.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.