Kriza oko Jerusalima: Erdogan zvao Putina, evo šta su se dogovorili

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2017, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza oko Jerusalima: Erdogan zvao Putina, evo šta su se dogovorili

Ruski i turski predsednici su u telefonskom razgovoru izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog američke odluke o priznavanju Jerusalima kao izraelske prestonice.

Kako je saopštio Kremlj, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan složili su se da se ne može dozvoliti dalja eskalacija tenzija na Bliskom istoku.

Putin i Erdogan su se takođe složili da bi fokus trebalo da bude na nalaženju kompromisa, uključujući status Jerusalima, prenosi Rojters.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Turske obavestio je ruskog predsednika o samitu Organizacije islamske saradnje o statusu Jerusalima koji će biti održan 13. decembra u Istanbulu, saopštila je pres-služba Kremlja.

Savet bezbednosti UN održaće sutra vanrednu sednicu, a povodom odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela.

Kako prenosi CBS njuz, održavanje hitne sednice tražilo je osam zemalja članica Saveta bezbednosti UN.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.