Krivična prijava Erdogana protiv holandskog desničara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 14:17

Krivična prijava Erdogana protiv holandskog desničara

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan podneo je danas turskim vlastima krivičnu prijavu protiv istaknutog holandskog krajnje desničarskog lidera Gerta Vildersa jer ga je on, kako je naveo, vređao na društvenim mrežama, prenosi turska državna agencija Anadolija.

Vilders je u subotu objavio karikaturu Erdogana, uz opis "terorista", a u ponedeljak je podelio fotografiju broda koji tone, a na kojem se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << turska zastava.

"Zbogom Erdogane! Izbacite Tursku iz NATO", napisao je on ispod fotografije.

Advokati Erdogana podneli su krivičnu prijavu tužilaštvu u Ankari, tvrdeći da turski sud ima nadležnost u ovom slučaju jer su uvrede usmerene protiv predsednika Turske, prenosi Anadolija pozivajući se na dokument koji su podneli advokati.

Oni su naveli da se komentari Vildersa ne mogu gledati kao sloboda izražavanja i da su na meti Vildersa bili "čast, dostojanstvo, karakter i reputacija" Erdogana, prenosi Rojters.

Krivična prijava protiv Vildersa podneta je dan nakon što je Erdogan pozvao Turke da bojkotuju francusku robu zbog slika proroka Muhameda koje se objavljuju u Francuskoj, koje pojedini muslimani smatraju bogohuljenjem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Terorista" - Erdogana zabolelo

Izvor: B92, 27.Okt.2020

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tužio je holandskog poslanika Girta Vildersa zbog tvitova protiv njega uključujući i jedan u kome ga je nazvao teroristom..Erdoganov advokat danas je podneo krivičnu prijavu protiv Vildersa glavnom tužilaštvu u Ankari zbog "vređanja predsednika" - krivičnog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.