Krili novac u donjem vešu

Izvor: RTS, 10.Mar.2016, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krili novac u donjem vešu

Carinici su na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 134.000 evra, saopštila je Uprava carina.
Devize su otkrivene kod dvojice turskih državljana, koji su se na putu iz Nemačke ka Turskoj, na izlazu iz Srbije pojavili oko tri časa po ponoći. Prilikom susreta sa carinicima rekli su da nemaju ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da prijave za kontrolu, navodi se u saopštenju.

Detaljnim pregledom automobila ispod suvozačkog sedišta pronađeno je 20.000 evra a ličnim pretresom putnika je po džepovima i u donjem vešu jednog od njih pronađeno još 134.000 evra, u apoenima od po 500, 200 i 100 evra.
Kako putnici novac nisu prijavili, a nisu imali nikakve potvrde o poreklu, vraćen im je dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a ostatak od 134.000 evra je zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom, navodi Uprava carina.
Uprava carina tim povodom podseća da je dužnost svakog putnika da prilikom prelaska državne granice (pri ulasku i pri izlasku iz zemlje) prijavi iznos koji nosi sa sobom, ukoliko je taj iznos veći od 10.000 evra (u dinarima, ili u stranoj valuti).

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.