Krijumčario 5.000 mini libela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2021, 20:42

Krijumčario 5.000 mini libela

Carinici su 27. novembra na prelazu Gradina u saradnji sa policijom, sprečili neobičan pokušaj krijumčarenja, osujetivši putnika jednog autobusa da preko granice prenese 5.000 neprijavljenih mini-libela. Prekršaj je otkriven kada je za izlaznu kontrolu pristigao autobus turskog prevoznika, koji je saobraćao na relaciji Nemačka-Turska.

Prilikom detaljnog pregleda u prtljažnom delu autobusa, carinici su uočili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nekoliko velikih kartonskih kutija.

Kada su radi kontrole te kutije otvorene, pred carinicima se ukazalo mnoštvo mini-libela za koje se kao vlasnik prijavio jedan od putnika, 51-godišnji turski državljanin.

On je carinicima rekao da je spornu robu kupio u Nemačkoj, kao i da se radi o novogodišnjimm poklonima za poznanike i prijatelje.

Kako je reč o količini koja se nikako ne može podvesti pod robu za lične potrebe, jer je rečo 5.000 komada, mini-libele su zadržane do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Podsećamo da se propisi u vezi sa putničkim prometom jednako odnose i na putnike koji samo tranzitiraju kroz našu zemlju. Oni su takođe u obavezi da prijave robu sa kojom ulaze i potom izlaze iz Republike Srbije, pri čemu količina takve robe mora biti primerena ličnim potrebama i potrebama datog putovanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.