Komšije jačaju saradnju sa Turskom

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 08:19

Komšije jačaju saradnju sa Turskom

Saradnja između Crne Gore i Turske je sve jača.

Akcenat će biti stavljen na zajedničko pronalaženje modaliteta za njeno dodatno unapređenje u poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu i drvopreradi, ocenili su resorni ministar Vladimir Joković i turski ambasador Bariş Kalkavan.

Na sastanku je istaknut ogroman potencijal Crne Gore u tim oblastima i dogovorena zajednička delovanja fomiranjem Posebne radne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupe, koja će poslužiti kao platforma za buduće projekte i inicijative, posebno kada je u pitanju upliv investicija iz privatnog sektora Turske u Crnu Goru, prenosi Mina.

"Najavljena je i organizacija posebnog događaja u Crnoj Gori, u cilju pospešivanja ekonomske saradnje, umrežavanja i promocije aktuelnih i budućih projekata, kao i omogućavanje dodatnih prilika za obuku i podizanje administrativnih kapaciteta", navodi se u saopštenju.

Joković je tokom sastanka predstavio mere agrarne politike, te istakao velike potencijale izvoznih sektora poljoprivrednih proizvoda i dodao da se upravo u tome ogleda šansa za povećanje međusobne spoljno-trgovinske razmene.

Takođe, Joković je potvrdio spremnost za dalje jačanje saradnje, kao i još čvršće povezivanje dve zemlje kroz još intenzivniji dijalog u velikom broju oblasti, posebno na ekonomskom planu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.