Ko će Erdoganu na crtu? Opozicija nije uspela da se ujedini

Izvor: B92, 30.Mar.2023, 09:41

Ko će Erdoganu "na crtu"? Opozicija nije uspela da se ujedini

Turska opozicija nije uspela da se dogovori o jedinstvenom kandidatu za predsedničke izbore.

Muharem Indže iz stranke Memleket odbio da povuče kandidaturu u korist Kemala Kiličdaroglua iz Narodnog saveza, preneo je turski "Hurijet".

Predsednički i parlamentarni izbori u Turskoj zakazani su za 14. maj, a glavni protivnik aktuelnog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana je, prema anketama, jedinstveni kandidat iz opozicionog Republikanskog saveza, Kiličdaroglu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na predsedničkim izborima dozvoljeno je učešće četiri kandidata, a mnogi opozicioni aktivisti pozivali su Indžea da povuče kandidaturu, verujući da će sprečiti Kilidžaroglua da pobedi u prvom krugu i uzeti deo glasova opozicije za sebe.

Odgovarajući na ove optužbe, on je za "Hurijet" rekao da nije samo nezadovoljan aktuelnom vlašću, već i opozicionim blokom, i da namerava da se bavi politikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.