Klicanje Turcima: Erdogan na Kalemegdanu (VIDEO)

Izvor: Mondo, 10.Okt.2017, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klicanje Turcima: Erdogan na Kalemegdanu (VIDEO)

Pre 150 godina poslednji turski komandant Ali Riza-paša predao je ključeve Beograda knezu Mihailu Obrenoviću i time okončao 346 godina duge otomanske okupacije prestonice Srbije. A danas se turskom predsedniku klicalo na Kalemegdanu.

"Ovo nije 1389. godina" rekao je danas na zajedničkoj konferenciji za štampu povodom gostovanja delegacije Turske, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbije Aleksandar Vučić.



Izvor: MONDO

I zaista nije, pokazao je i veliki broj građana okupljenih na Kalemegdanu, Beogradskoj tvrđavi, gde su klicanjem dočekali turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Erdogan: Vučiću, prijatelju!

Nekoliko hiljada građana, neki iz Beograda, neki pristigli autobusima, pozdravilo je moćnog turskog predsednika, koji je u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Na prilazu Beogradskoj tvrđavi, nalaze se policjski punktovi i svi građani koji bi želeli da uđu u Gornji grad, moraju prvo da budu pretreseni.

Foto: mondo/lana stošić

Helikopteri

Erdoganovo kretanje tokom posete Beogradu neprekidno prate helikopteri. Tako su sinoć i danas nadletali Novi Beograd, a sada Kalemegdan i centar Beograda.

Pre šetnje po Tvrđavi, turski predsednik je bio i u Barjakli džamiji, svojevremeno najsevernijoj muslimanskoj bogomolji u Evropi i jednoj od 273 u Beogradu.

Danas je ostala jedina.

Izvor: MONDO

Poruka Erdogana Novom Pazaru

Još topliji doček očekuje se u Novom Pazaru, koji će predsednici Vučić i Erdogan posetiti sutra.

Tokom posete Erdogana Kalemegdanu za saobraćaj je zatvoren i Brankov most koji vodi ka Novom Beogradu.

Foto: mondo/georgi mitev šantek

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.