Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022, 15:52

Kalin: Turska će pokrenuti kopnenu operaciju na severu Sirije kad bude potrebno

Turska će pokrenuti kopnenu operaciju na severu Sirije kada bude smatrala da je to potrebno, izjavio je danas portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

"Operacija može da počne svakog trenutka: danas, sutra, za nedelju dana. Sve je spremno za nju. Počeće kada dođe vreme", rekao je Kalin u intervjuu za TV kanal A Haber, a prenosi agencija TASS.

Kako je rekao portparol turskog predsednika, Ankara neće ni od koga tražiti dozvolu za početak operacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i neće nikome izveštavati o njenim rezultatima.

Kazao je i da Turska neće nikoga upozoravati na početak operacije.

"To ne dolazi u obzir. Turska nije u obavezi da nikoga obaveštava o pitanjima koja se tiču njene bezbednosti. Druga stvar je da o takvim operacijama može da razgovara sa svojim saveznicima i susedima i to radi", rekao je Kalin.

On je rekao i da Turska nastavlja da održava komunikaciju sa Sirijom na nivou specijalnih službi i dodao da je to neophodno.

Turska je 20. novembra pokrenula vazdušne napade na položaje pripadnika kurdske milicije IPG i pripadnike Radničke partije Kurdistana (PKK) na severu Sirije, a nakon terorističkog napada 13. novembra u centru Istanbula, u kojem je ubijeno šest.

Osim vazdušne operacije, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je najavio i kopnenu operaciju u doglednom periodu.
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Kopnena ofanziva u Siriji može početi svakog trenutka"

Izvor: B92, 29.Nov.2022

Turska će pokrenuti kopnenu operaciju na severu Sirije kada bude smatrala da je to potrebno, izjavio je danas portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin..."Operacija može da počne svakog trenutka: danas, sutra, za nedelju dana. Sve je spremno za nju. Počeće kada dođe vreme", rekao je Kalin u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.