Kadirov pozvao Tursku da izruči čečenske teroriste

Izvor: Vostok.rs, 05.Jul.2016, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadirov pozvao Tursku da izruči čečenske teroriste

Vršilac dužnosti šefa Čečenske Republike objavio je imena čečenskih terorista koji se skrivaju u Turskoj.

„Ako su turskoj vlasti potrebni podaci o teroristima još jednom saopštavamo njihova imena. Pišite! Tarhan Gazijev, Ahmad Umarov, Ahmad Patajev, Širvani Basajev, Mahran Saidov, Rizvan i Osama Jakubov, Aslanbek Vadalov, Movsar Čatajev, Hadi Alashanov, Rustam Naurbajev, njihov idejni učitelj Movladi Udugov“, saopštio je Ramzan Kadirov.

On je dodao da se ti ljudi „ugodno osećaju na turskoj obali“ i zatražio je od predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da donese odluku o njihovom izručenju.

Kadirov je naveo da je Ahmed Čatajev, osumnjičeni za organizaciju terorističkog napada na istambulski aerodrom „Kemal Ataturk“, koji je poreklom iz Čečenije, napustio Rusiju kao kriminalac, a da su u Austriji, Gruziji i Turskoj od njega napravili teroristu.

„On je uz pomoć specijalnih službi sakupljao velike sume novca za u čitavom svetu poznatog vođu terorista Huseina Gakajeva, na čijoj savesti su stotine žrtava“, naglasio je on.

Političar je dodao da, ako Čitajev zaista umešan u teroristički napad u Turskoj, odgovornost za to snose zapadne, gruzijske i druge specijalne službe koje su ga odgajile.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.