KURTI UPUTIO JOŠ JEDAN SRAMAN ULTIMATUM BEOGRADU: Prvo obostrano priznanje, pa ZSO

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2023, 20:10

KURTI UPUTIO JOŠ JEDAN SRAMAN ULTIMATUM BEOGRADU: "Prvo obostrano priznanje, pa ZSO"

Šokantan ultimatum je stigao iz Prištine

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da je formiranje Zajednice srpskih opština moguće, ali nakon postignutog sporazuma s Beogradom o obostranom priznanju, prenosi Reporteri. 

- Moramo biti oprezni i pošteni - rekao je Kurti u intervjuu za tursku radio-televiziju TRT, komentarišući raniju izjavu zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara da ZSO >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mora da bude formirana, i da se ne radi o sporazumu Kurtija, već sporazumu Prištine i Beograda. 

Kurti je naveo da ceni učešće i posvećenost Eskobara, ali je dodao da njegovi uslovi za ZSO nisu proizvoljni stavovi i lično mišljenje, već se temelje na ustavnosti i zakonitosti takozvane države Kosovo. 

On je još rekao, komentarišući Eskobarovu izjavu, da će ZSO biti osnova sporazuma o normalizaciji, da Beograd hoće drugu Republiku Srpsku i da  "gorko iskustvo ne bi trebalo da se zaboravi u Bosni i Hercegovini sa Republikom Srpskom".
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.