KURDI ŽESTOKO UDARILI TURSKE SNAGE: Minobacački napad izveden hiruški precizno, sprema se strašna osveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2021, 22:57

KURDI ŽESTOKO UDARILI TURSKE SNAGE: Minobacački napad izveden hiruški precizno, sprema se strašna osveta

Tenzije u severnom delu Alepa porasle su pre nekoliko meseci

Dana 8. decembra, dva turska pripadnika ranjena su kao rezultat minobacačkog napada koji je pogodio njihovu bazu u severnom delu Alepa u severnom regionu Sirije, prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Baza o kojoj je reč nalazi se u blizini sela Azrak, nekih šest kilometara zapadno od grada Al Baba koji su okupirali Turci.

Tursko Ministarstvo nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbrane još nije komentarisalo incident. Ministarstvo obično ignoriše napade koji ne dovode do smrtnih slučajeva.

Kurdske snage, koje zauzimaju dugačak pojas zemlje zapadno od Azraka, najverovatnije su stajale iza minobacačkog napada. Dan ranije, kurdske snage granatirale su grad Aulašli u blizini Azraka sa nekoliko minobacačkih granata. Nema prijavljenih žrtava niti materijalnih gubitaka.

Minobacački napad će verovatno izazvati žestok odgovor turske vojske i njenih zastupnika. Obično na takve napade odgovaraju granatiranjem gradova i sela koje drže Kurdi u severnom delu Alepa.

nakon izveštaja o operaciji skoro Turske protiv kurdskih snaga u regionu.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.