KRAJ: Velika Britanija - Srbija 68:82

Izvor: MozzartSport.com, 05.Sep.2017, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ: Velika Britanija - Srbija 68:82

Pratite dešavanja iz Ulker Arene

- KRAJ UTAKMICE

40. minut - Džonson trojkom na 20 sekundi pre kraja stavlja tačku na ovu utakmicu. Srbija je pobedila sa 82:68.

39. minut - Britanci sada prave nesportski faul na Guduriću. U svakom slučaju, Orlovi su na ovom meču rutinski odradili posao i upisali nove bodove.

38. minut - Polako je vreme da se svode računi sa ove utakmice. U međuvremenu i Štimac stiže >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << do 11. poena na meču -  65:81.

37. minut - Bogdanović opet precizan sa poludistance, a onda Klark uzvraća košem preko Birčevića - 65:77.

35. minut - Britanci izgledaju kao da jedva čekaju da se završi utakmica, a ni srpski igrači ne odaju drugačiji utisak.

34. minut - Lepa kombinacija Vase Micića i Vladimira Štimca koju srpski centar ispod koša završava novim poenima - 60:75.

33. minut - Vezali su Britanci sada pet poena i prišli na minus 11.

32. minut - U ovim trenucima Srbija igra bolje i u odbrani. A u napadu, zna se - Bogdanović. Sada je 55:71.

31. minut - Opet Kuzmić i to zakucavanje, posle asistencije Bogdanovića. A zatim najbolji srpski igrač sjajno istrčava kontranapad i pogađa za 55:69.

- Počela je četvrta četvrtina

- Kraj treće četvrtine

30. minut - Kajl Džonson pogađa preko Štimca posle ulaza. Ne preterano dobra odbrana. Opet Džonson uz zvuk sirene pogađa - 55:65.

29. minut - Gudurić postiže poena iz ćoška, bila je to duga dvojka. Lagano ovo Srbija drži pod kontrolom - 51:65.

28. minut - Ponovo dosta rotira selektor Đorđević. Raspodelio je minutažu, ali to ne utiče na prednost Orlova.

27. minut - Sada je jedina dilema kolikom razlikom će se završiti ovaj meč.

26. minut - Štimac je poentirao posle asistencije Branka Lazića, ali Britanci nastavljaju da promašuju.

25. minut - Okereafor konačno postiže gol za Britaniju. Na drugoj strani je precizan Mačvan sa linije za slobodna bacanja - 44:61.

24. minut - Čini se da je u ovim trenucima Srbija i definitivno slomila otpor Britanaca. Za to je bilo dovoljno samo par minuta ozbiljne košarke.

23. minut - Kakav potez Jovića! Ukrao je loptu na polovini terena, a onda i zakucao u kontrapadu. Nastavlja i Bogdanović sa novom trojkom - 40:59

22. minut - Olaseni pogađa iz kontre, ali Jović uzvraća novom trojkom i to o tablu - 40:52. A onda i eli-up akcija Bogdanovića i Lučića.

21. minut - Kao i na startu meča, prve poene za Orlove daje Ognjen Kuzmić i Srbija vodi sa 49:38.

- Počelo je drugo poluvreme

- Kraj prvog poluvremena

20. minut - Mari gubi loptu, Srbija ima još jedan dobar kontrapad - Jović asistira Mačvanu koji pogađa zicer za 38:47.

19. minut - Sjajan potez Britanaca, eli-ap Olasenija! Smanjuju na 38:43. Ali, vraća Štimac pod košem - 38:45.

18. minut - Konačno pogodak Srbije i to Bogdana Bogdanovića posle ulaza. A ubrzo zatim ide i kontra iz koje poentira Lazić. Uzvraća na drugoj strani Mari - 36:43.

17. minut - Razigrao se Klark, bivši košarkaš MZT-a iz Skoplja i pogodio preko Mačvana težak šut - smanuju na 34:39.

16. minut - Britancima su se osladile trojke, pa je i Geret Mari drugi put precizan sa distance - 32:39.

15. minut - Ubacuje se Birčević iz drugog plana i posle ulaza poentira iz polaganja za 27:37. U sledećoj akciji Bogdanović je proigrao Gudurića - 27:39.

14. minut -  Marjanović iz okreta precizan sa poludistance. U svom stilu. Sada je 24:35. Ali, ide i nova trojka Britanaca, strelac je Okereafor - 27:35.

13. minut - Opet je Nelson precizan i to u finišu napada, malo pre sirene - 22:31. Ipak, na drugoj strani prve poene daje Marjanović.

12. minut - Nastavljaju da pljušte trojke na sve strane. Prvo Nelson za Britance, a onda Micić za Srbiju - 20:31.

11. minut - Britanci otvaraju drugi period trojkom Džonsona - 17:25. Ali vraća Mačvan i sada je 17:28.

- Počela je druga četvrtina

- Kraj prve četvrtine

10. minut - Mačvan je pogodio trojku, a onda i Micić. Prvi put na utakmici Srbija ima dvocifrenu prednost - 14:25.

9. minut - Štimac i Mačvan promašuju dva zicera, ali i Britanci brzo gube loptu.

8. minut - Pomalo neobavezno sada deluje igra na terenu. Pogotovo od strane Britanaca. Ipak sada pogađaju trojku za 14:19.

7. minut - Ponovo nekoliko promašaja sada na obe strane. Tu seriju posle ofanzivnog skoka prekida Vladimir Štimac - 11:18.

6. minut - Sada je ovo već pravi trojkaški festival! Bogdan Bogdanović nema milosti prema Britancima - 11:16. Protivnik primoran da traži tajm-aut.

5. minut - Nova trojka Jovića! Namestio je nišanske sprave plejmejker Bajerna za 9:13.

4. minut - Igra se sada koš za koš, a došao je red i za prve poene Bogdanovića, a potom i Birčević pogađa trojku. Uzvraća Mari i smanjuju Britanci na 9:10.

3. minut - Okreću Britanci na 4:2, ali Jović trojkom vraća prednost Orlovima, sada je 4:5. Klark je precizan na drugoj strani - 6:5

2. minut - Serija promašaja sa obe strane, Jović, pa Lučić. A Britanci u prva dva šuta nisu ni obruč pogodili. Vodi Srbija - 0:2, pogodio je Kuzmić sa penala.

1. minut - Bogdanović je otvorio utakmicu sa dva promašaja za tri poena, ali ne pogađaju ni Britanci.

- Počela je utakmica

Košarkaška reprezentacija Srbija igra od 16 sati protiv selekcije Velike Britanije utakmicu četvrtog kola D grupe na prvenstvu Evrope i pobeda u tom meču mnogo bi značila izabranicima Aleksandra Đorđevića u borbi za čelnu poziciju na tabeli.

MOZZART SPECIJAL

Velika Britanija - Srbija

Mnogo uslova još uslova mora da se ispuni kako bi Orlovi zaista i osvojili to prvo mesto koje znači i izbegavanje Španija na potencijalnom putu do finala. O tim kalkulacijama pisali smo posle pobede na Turskom. Prvi uslov za to ispunili su Letonci koji su u uvodnom meču dana u D grupi ubedljivo savladali Rusiju.

MOZZART KVOTE

(1,90) Velika Britanija (hen17,5) Srbija 1,90

Da je bilo malo više sreće, simpatična ekipa s Ostrva mogla je možda čak i do šokantnih pobeda nad Turskom, ili čak Letonijom. I sve bi bila zasluga Gejba Olasenija, čoveka u koga selektor Džo Prunti ima beskrajno poverenje.

"Gejb je izvanredan igrač. On nam je toliko koristio u prethodne tri utakmice. Iskreno, stvari koje radi kako bi uticao na utakmicu, pričamo o ofanzivnim segmentima, zaista su njegov fah. Konstantno je na visini zadatka. Lepota njegove igre je to što za njega ne morate da zovete posebnu akciju. Često se dešava da imate igrače kojima biste napravili akciju i istu biste zvali kad je potrebno na terenu. Njega to ne zanima. On samo gleda ono što je njemu važno. A on hoće da pobeđuje, kao i svi u timu", rekao je Džo Prunti posle neizvesne završnice protiv Letonije.

(FOTO: FIBA)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

EVROBASKET 2017: Srbija rutinski trijumfovala protiv Britanaca (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2017

Orlovi sa pola gasa stigli do treće pobede i plasmana u narednu rundu...Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u četvrtom kolu grupe D selekciju Velike Britanije sa 82:68 (25:14, 22:24, 18:17, 17:13). Na ovaj način Srbija je ostala u igri za prvo mesto u grupi i već obezbedila plasman u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.