KAKO SU ZAKAZALE IZRAELSKE SLUŽBE? Nedavna pošiljka iz Turske krije odgovor (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2023, 18:37

KAKO SU ZAKAZALE IZRAELSKE SLUŽBE? Nedavna pošiljka iz Turske krije odgovor (VIDEO)

Analitičari su jutrošnji napad ocenili kao veliki proput izraelskih obaveštajnih službi.

Pre tri nedelje izraelska Carinska uprava saopštila je da je pronašla 16 tona materijala koji se koristi za proizvodnju raketa, tokom inspekcije pošiljke koja je iz Turske krenula u Gazu.

Vladajuća grupa Hamas je ove navode odbacila kao izmišljotinu, preneo je Rojters 14. septembra.

Carinska uprava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je saopštila da je u julu zaustavila na pregled dva kontejnera sa 54 tone onoga što je trebalo da budu vreće gipsa.

Laboratorijski test je potvrdio da je u nekim od vreća bio amonijum hlorid, za koji je rečeno da su ga koristile grupe u Gazi "za proizvodnju raketa koje se na kraju lansiraju prema Izraelu".

Officially:

3 settlements were liberated and are now under Hamas control#Gaza #Hamas #Israel #Palestinian #طوفان_الأقصى pic.twitter.com/352dE227JY

— sara qurashi (@saraqr_61) October 7, 2023

Podsetimo, analitičari su jutrošnji napad ocenili kao veliki proput izraelskih obaveštajnih službi.

BBC stručnjak za bezbednost, Frank Gardner, istakao je kako Izrael ima jednu od najrasprostranjenijh i najsofisticiranijih obaveštajnih mreža na Bliskom istoku, kako domaću tako i spoljnu.

Ima doušnike infiltrirane u militantne grupe ne samo na palestinskim teritorijima, već i u Libanu, Siriji i drugim zemljama.

U prošlosti su bili u mogućnosti da ubiju vođe militanata preciznim napadima bespilotnim letelicama ili čak mobilnim telefonima s eksplozivom.

Međutim, ovim Hamasovim napadom na kraju jevrejskog praznika čini se da je Izrael uhvaćen na spavanju, piše BBC.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.