Jovanović (SzS): Rok Vesiću za autobuse do ponedeljka, ugrožena bezbednost Beograđana

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović (SzS): Rok Vesiću za autobuse do ponedeljka, ugrožena bezbednost Beograđana

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović najavio je danas da će u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, ako se do tada Grad ne obaveže da će obaviti vanredni tehnički pregled novih autobusa BMC iz Turske.

Ti autobusi su učestvovali u dva udesa, od koji se jedan desio jutros.

"Pitam Vesića da li neko treba da nastrada da bi on uradio ono što mu je posao, umesto što >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pokazuje grub nemar prema životima građana? Vesić je elementarna nepogoda", ocenio je Jovanović.

Jovanović koji je i potpredednik Narodne stranke, na vanrednoj konferenciji za novinare je rekao da će se krivična prijava odnositi na ugrožvanje bezbednosti građana.

Naveo je da u dva udesa autobusa niko nije stadao, ali je materijalna šteta velika.

Jovanović je rekao da je posle udesa krajem avgusta odbornička grupa SzS čekla da čuje obrazloženje gradske vlasti šta je uzrok, a potom je zatražila vanredni pregled turskih autobusa.

"Da je to urađeno, možda bismo izbegli ovaj današnji incident", rekao je Jovanović.

Rekao je da "izgleda da gradske vlasti žele da okrive vozača", koji je bio za volanom u oba incidenta, međutim postoje indicije da je "najverovatnije u pitanju sistemski kvar, a ne greška vozača".

Po njegovim rečima, u prisustvu tužioca i nadležnog direktora u Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd, posle prvog udesa je pregledan snimak na kojem se vidi da vozač ne može da autobus zadrži pod kontrolom.

On je naglasio da ne tvrdi unapred da su svi BMC autobusi turske proizvodnje neispravni, ali je dužnost gradske vlasti da ih pregleda i eliminiše bilo kakav rizik po građane.

Po njegovim rečima, rok da se proizvede naručenih 70 autobusa bio je samo dva meseca, što izaziva sumnju da je tender za njihovu nabavku bio "namešten".

"Pitali smo i ranije da li su možda skinuti sa lagera, jer je predviđeni rok za njihovu proizvodnju bio tako kratak, da li ih je neko vratio i nije hteo da ih preuzme", rekao je Jovanović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jovanović (SzS): Rok Vesiću za autobuse do ponedeljka, ugrožena bezbednost Beogradjana

Izvor: Beta Video, 06.Sep.2019

BEOGRAD - Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović najavio je danas da će u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, ako se do tada Grad ne obaveže da će obaviti vanredni tehnički pregled novih autobusa BMC iz...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.