Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jildirim najavio ustavne promjene za još veću moć predsjednika

ANKARA - Turski premijer Binali Jildirim izjavio je danas da bi vladajuća turska Partija pravde i prava (AKP) mogla parlamentu da dostavi prijedlog da se ustavnim promjenama proširi moć predsjednika, prenosi Rojters.

"Ukoliko ne bude problema, uputićemo prijedlog Parlamentu, nakon što se vratim iz posjete Rusiji ove nedjelje", rekao je Jildirim.

Predsjednik Turske Tajip Erdogan i njegove pristalice >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << smatraju da toj zemlji treba jako državno vođstvo, slično sistemima u SAD i Francuskoj.

Protivnici strahuju da bi te promene mogle da povećaju autoritarni režim u zemlji koja već beleži kršenje ljudskih prava i sloboda nakon neuspjelog državnog udara u julu ove godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Turska: Jildirim najavio ustavne promene

Izvor: Blic, 06.Dec.2016, 00:50

Turski premijer Binali Jildirim izjavio je danas da bi vladajuća turska Partija pravde i prava (AKP) mogla parlamentu da dostavi predlog da se ustavnim promenama proširi moć predsednika, prenosi Rojters...- Ukoliko ne bude problema, uputićemo predlog Parlamentu, nakon što se vratim iz posete Rusiji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.