Jermenija šokirala Vels – minimalac Danske

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 23:28

Jermenija šokirala Vels – minimalac Danske

U grupi D reprezentacija Turske je savladala Letoniju sa 3:2

Mogla je ekipa Štefana Kunca da ima prednost od 2:0, ali je zbog ofsajda poništen gol Kadioglua, dok je prednost gostima doneo Bardakči u 22. minutu.

Nisu se predavali Letonci, jer su u 51. minutu izjednačili preko Eduardsa Emsisa. Samo deset minuta je stajao ovaj rezultat na semaforu. a onda je Čengiz Under vratio prednost Turcima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Pravi krešendo je bio u samom finišu meča. Prvo je Letonije izjednačila preko Kristensa Tobersa u 94. minutu, a onda je Irfan Kahveči doneo pobedu Turskoj pogotkom u 95. minutu.

Turska je posle ova nova tri boda, na prvom mestu tabele grupe, dok je Letonija poslednja bez bodova.

Veliko iznenađenje je napravila reprezentacija Jermenije koja je sa 4:2 u gostima slavila protiv Velsa.

Nije delovalo da će se tako završiti utakmica, jer su Velšani poveli posle Danijel Džejms koji je pogodio posle deset minuta igre. Ali je i prekret ubrzo usledio, jer je posle 20 minuta od gola Džejmsa, na semaforu stajalo 2:1, posle golova Zalarijana i Ranosa.

Upravo je Grant Ranos bio strelac novog gola za Jermene u drugom poluvremenu kojem je povećana prednost svog tima. Her Vilson je smanjio prednost u 72. minutu, dok je potvrdu pobedu Jermenije doneo svojim drugim golom na meču Lukas Zalarijan.

Jermenija tako sada ima tri boda i nalazi se na četvrtom mestu u grupi, dok je Vels sa bodom višema drugom mestu.

Danska je sa 1:0 upisala novu pobedu u grupi H protiv Severne Irske.

Nisu učesnici polufinala sa poslednjeg EURO pružili dostojnu partiju, ali su na kraju ipak odneli sva tri boda i nastave put ka plasmanu na prvenstvo Evrope.

Jedini gol na utakmici je postigao Jonas Vind u 47. minutu igre.

Danska je ostala na prvom mestu sa šest bodova, dok je Severna Irska ostala na tri boda.

Kazahstanci su bili i više nego sigurni, jer su sa 3:0 savladali San Marino.

Vorogovski je u 37. minutu doveo Kazahstance u vođstvo, Tagibergen je u 64. minutu povećao prednost, dok je konačan rezultat postavio Zajnudinov u 95. minutu.

Kazahstan se tako izjednačio sa Danskom i Finskom sa po šest bodova, dok je San Marino i dalje bez bodova i gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.