JOŠ JEDNA ZEMLJA ODOBRILA PROIZVODNJU SPUTNJIKA V: Ruska vakcina kreće u pohod po svetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2021, 09:21

JOŠ JEDNA ZEMLJA ODOBRILA PROIZVODNJU SPUTNJIKA V: Ruska vakcina kreće u "pohod" po svetu

Turska odobrila proizvodnju Sputnjika V

Turska je odobrila proizvodnju ruske vakcine Sputnjik V, preneo je danas list "Jeni Sefak", citirajući člana Naučnog savetodavnog tela protiv korona virusa Afsina Emrea Kajimpaza.

- Turska je uradila istraživanje i kompanija koja je učestvovala je dala dozvolu - rekao je Kajimpaz, a preneo TAS S.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Prema Kajimpazu, vakcina Sputnjik V će koštati oko 10 dolara, što je otprilike slična cena kao i doze kineskog Sinovaka.

- Iako su cene slične, domaća proizvodnja će isključiti zavisnost od spoljnih faktora - rekao je Kajimpaz.

Ruski direktni investicioni fond je 23. januara preko svog portparola poručio da je postignut dogovor sa vodećom turskom farmaceutskom kućom po pitanju proizvodnje Sputnjika V u Turskoj i kasnije je počeo transfer tehnološke opreme.

Sputnjik V je već odobren u 60 država sa ukupnom populacijom od više od 1,5 milijardi ljudi, a više od 30 država je pokrenulo kampanje vakcinacije koristeći Sputnjik V.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.