Izvor: Vostok.rs, 30.Okt.2023, 23:51

Izrael napao tursku bolnicu u Gazi — palestinsko ministarstvo zdravlja

 
Turska bolnica koja se nalazi južno od grada Gaze našla se pod izraelskim vazdušnim udarom, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo zdravlja Palestine.
„Bolnica palestinsko-turskog prijateljstva u Gazi bila je pod izraelskim bombardovanjem“, navodi se na Fejsbuk nalogu ministarstva. Međutim, nije rečeno da li ima žrtava. Tenzije su se rasplamsale na Bliskom istoku nakon što su militanti Hamasa iz Pojasa Gaze napali izraelsku teritoriju. Hamas svoj napad smatra odgovorom na korake izraelskih vlasti protiv džamije Al Aksa u Jerusalimu. Izrael je proglasio potpunu blokadu Pojasa Gaze i započeo bombardovanje enklave i nekih oblasti u Libanu i Siriji. O sukobima se izveštava i na Zapadnoj obali. Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IOS) Danijel Hagari izjavio je ranije da kopnene trupe njegove zemlje proširuju operacije u Pojasu Gaze.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.