Istanbul: Sirijac godinu dana zatočen na aerodromu

Izvor: B92, 15.Mar.2016, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istanbul: Sirijac godinu dana zatočen na aerodromu

Istanbul -- Amnesti Internešenel je zatražio da Turska oslobodi Sirijca Fadija Mansura, koji je godinu dana zatočen na istanbulskom aerodromu.

Od 15. marta prošle godine se Mansur nalazi u prostoriji nazvanoj "soba za problematične putnike", u kojoj nema ni kreveta, ni prirodnog svetla, navela je Amnesti Internešenel.

Mansur tvrdi da je u avgustu 2012. napustio Siriju, kako bi izbegao odlazak u vojsku, posle čega je proveo mesec dana u Turskoj.

Pokušao je da otputuje u Maleziju, ali je vraćen na istanbulski aerodrom, javlja AP.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zatočen na aerodromu

Izvor: Studio B, 15.Mar.2016

Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti Internešenel je danas zatražila da Turska oslobodi Sirijca Fadija Mansura, koji je godinu dana zatočen na istanbulskom aerodromu..Od 15. marta prošle godine se Mansur nalazi u prostoriji nazvanoj "soba za problematične putnike", u kojoj nema ni kreveta,...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.