Isporuku ruskih sistema S-400 ne može da spreči ni pandemija korone

Izvor: 011vodič.com, 13.Jun.2020, 12:38

Isporuku ruskih sistema S-400 ne može da spreči ni pandemija korone

Isporuka ruskih protivavionskih raketnih sistema S-400 Turskoj nastaviće se uprkos kašnjenju zbog pandemije virusa korona, izjavio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.
„Zbog pandemije virusa korona došlo je do kašnjenja, ali isporuka (S-400) će se nastaviti, kao što je i bilo planirano”, istakao je Kalin tokom onlajn konferencije u Atlantskom savetu u Vašingtonu.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << je takođe podsetio da je Turska izgubila „neverovatno mnogo vremena”, pokušavajući da ubedi Sjedinjene Američke Države da joj prodaju protivvazduhoplovne raketne sisteme „Patriot”, „iako su naši uslovi bili odbijeni”. Istovremeno, navodi on, Rusija je ponudila svoj sistem S-400 „bez prethodnog uslovljavanja”.
Podsetimo, kako je ranije izjavio turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, Turska planira da završi montažu S-400 i dovede sistem u stanje borbene gotovosti u aprilu.
Istovarivanje vojnih vozila i opreme, dela protivvazdušnog sistema S-400, na vojnom aerodromu Murted u Turskoj

Isporuke najnovijih ruskih sistema PVO S-400, koje su izazvale su krizu u odnosima Turske i SAD, počele su sredinom jula prošle godine.
Vašington je zahtevao da Turska odustane od tog ugovora i da umesto S-400 uzme američke sisteme „Patriot”, preteći da će zaustaviti ili potpuno otkazati prodaju najnovijih lovačkih aviona F-35 Turskoj i da će uvesti sankcije. Međutim, Ankara to nije prihvatila.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je izjavio da su SAD prilično smekšale stav kada je reč o S-400. Prema njegovim rečima, Amerika sada samo traži da Turska obeća da neće koristiti te sisteme.

The post Isporuku ruskih sistema S-400 ne može da spreči ni pandemija korone appeared first on 011vodic.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.