Izvor: RTS, 09.Dec.2022, 18:24

Isplaćene zaostale zarade bivšim radnicima Berteksa u Kragujevcu

Otpuštenim radnicima turske fabrike "Berteks tekstil" u Kragujevcu uplaćene su zaostale zarade za avgust, septembar i deo oktobra, potvrdila je za RTS predstavnica radnika Violeta Stojanović.
Onima kojima zarade još nisu na bankovnim računima, biće proknjižene u ponedeljak.
Turska kompanija koja je zbog nedostatka posla zatvoprila pogon u Kragujevcu, delu zaposlenih duguje još nadoknadu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za iskorišćene godišnje odmore, koja će, po rečima Violete Cvetković, biti isplaćena uskoro.
Krajem novembra, posle protesta ispred fabrike, stotinak radnika je dobilo otpremnine, a protestovali su i u centru Kragujevca i zbog neisplaćenih zarada.
Turska fabrika "Berteks tekstil" u Kragujevcu otpustila je oko stotinu radnika, uglavnom žena, zbog, kako kažu, ekonomske krize i nedostatka porudžbina.   
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Počela isplata zaostalih zarada otpuštenim radnicama Berteksa u Kragujevcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2022

Doskorašnjim radnicama turske fabrike "Berteks" u Kragujevcu danas je počela isplata zarada koje im je poslodavac ostao dužan posle otpuštanja i zatvaranja proizvodnje u tom gradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.