Iranski predsednik Raisi otkazao posetu Turskoj nakon napada u Kermanu

Izvor: B92, 03.Jan.2024, 23:05

Iranski predsednik Raisi otkazao posetu Turskoj nakon napada u Kermanu

Predsednik Irana Ebrahim Raisi je otkazao posetu Turskoj posle napada u Kermanu u kojem je poginulo najmanje 103, a povređeno više od 140 osoba.

Poseta je planirana za sutra, prenosi Rojters, pozivajući se na iransku državnu agenciju IRNA.

"Posle terorističkih napada u Kermanu u kojem su stradali mnogi Iranci, predsednik je otkazao posetu Turskoj i ovo putovanje će se održati u odgovarajuće vreme", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je za IRNU Mohamed Džamšidi, zvaničnik u predsedničkom kabinetu Irana.

U današnjoj eksploziji u Kermanu ubijena je 103, dok je ranjena 141 osoba, na obeležavanju četvrte godišnjice ubistva bivšeg generala elitnih iranskih jedinica Kuds, Kasema Sulejmanija, preneo je AP.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napade nizom eksplozija u Kernanu, 820 kilometara jugoistočno od Teherana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.