ISTA SUDBINA ČEKA SVE KOJI IZDAJU NAŠU ZEMLJU Erdogan saopštio da je ubijen poznati kurdski lider

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 14:26

"ISTA SUDBINA ČEKA SVE KOJI IZDAJU NAŠU ZEMLJU" Erdogan saopštio da je ubijen poznati kurdski lider

Turski predsednik obelodanio sve u televizijskoj emisiji

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pohvalio se 17. maja da su turske obaveštajne službe "neutralisale" bivšeg šefa Radničke partije Kurdistana (PKK) Halefa al-Muhameda u Iraku.

Manevar, koji su zajedno izvele turska obaveštajna služba i oružane snage, deo je višestrukih vazdušnih ofanziva i napada Turske na sever Iraka radi uništavanja baza PKK, ili onoga što je od njih ostalo, za koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ankara smatra da su teroristička organizacija.

Halef El Muhamed, poznatiji kao Sofi Nuretin, bio je jedan od vođa organizacije i jedna od najuticajnijih ličnosti u organizacionoj strukturi PKK.

Turkey claims of killing the top Kurdish PKK commander “Sofi Nurettin” in Iraq.https://t.co/l53sl1uluA pic.twitter.com/UVOFF8OKfB

— ShamshadNews (@Shamshadnetwork) May 18, 2021

- Vođa terorističke grupe u Siriji, kodnog imena Sofi Nuretin, neutralizirale su turske snage u severnom Iraku - rekao je Erdogan tokom konferencije za novinare, dodajući da je kriv za mnoge napade na turske vojnike.

Međutim, njegovo područje uticaja bilo je usmereno na Siriju, a ne na Irak, gde bi bio ubijen. Nuretin je bio "čovek koji je dizajnirao PKK u Siriji" i tamo je rukovodio svim operacijama organizacije, prenose lokaln mediji.

- Njegove aktivnosti, kako u regionu Kurdistana, tako i u Siriji, potvrđuju optužbu Turske da su kurdske organizacije na severoistoku Sirije deo Radničke partije Kurdistana - rekao je Erdogan.

Turski predsednik otkrio je da je atentat izvršen na starijeg komandanta PKK u televizijskoj emisiji nakon Saveta ministara. Tokom izjave, Erdogan je optužio Nuretina da stoji iza pogubljenja 13 turskih talaca, uključujući vojne i policijske službenike, tokom neuspele akcije u januaru za njihovo oslobađanje u planini Gara, koja se nalazi oko 50 kilometara severoistočno od Duhoka.

- Podsećam vas da ista sudbina čeka sve koji izdaju zemlju, ispale metak, naštete našem narodu, ugroze integritet naše zemlje, jedinstvo naše nacije i opstanak naše države - istakao je Erdogan.

Turska vojska redovno izvodi prekogranične operacije i vazdušne napade na baze PKK u severnom Iraku.

Vesti iz SIrije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.