Humanost malih fudbalera Begeča

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2017, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanost malih fudbalera Begeča

Humanitarni, dečiji turnir u malom fudbalu održan je u Begeču. Mali fudbaleri prikupljali su novac za lečenje dvadesetjednogodišnjeg Vukašina Matijaševića i petogodišnjeg Mihajla Kačavendu. Tim putem pokušavamo da olakšamo Vukašinu odlazak u Tursku, a Mihajlu u Rusiju.

Turnir pod nazivom „Za našu decu“ okupio je više od 30 ekipa mladih humanitaraca koji su se prijateljski nadmetali sa ciljem da prikupe novac za dvojicu drugara, Mihajla i Vukašina. Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne mnogo rečiti, dečaci su pokazali šta znači biti human.

Vukašin boluje od karcinoma nazifarinksa, retkog oboljenja koje zahvata nosne, disajne puteve i ždrelo. Mali Mihajlo od rođenja se bori protiv hemipereze, koja mu je paralisala celu desnu stranu tela. Oba dečaka moraju da pronađu pomoć van Srbije.

"Oba dečaka se leče u inostranstvu, Vukašin se leči u Turskoj, gde u principu ovaj novac koji sada prikupljamo ide za put, smeštaj, sam trošak klinike i lečenja kliničkog. Tako i Mihajlo, znači put, smeštaj i boravak u Tuli, koji traje nekih četiri, pet dana", objašnjavaju Vukašinova majka Zorica Matijašević i Mihajlov otac Bojan Kačavenda.

Na celodnevnom turniru novac se prikuplja kotizacijom koja košta pet hiljada dinara po ekipi, kao i prodajom hrane i pića. Osim građana koji su prisustvovali događaju, akciju su podržali i fudbalski klubovi, FK „Kinder 021“, FK „Derbi“ i FK „Bačka“, kao i mnoge privatne firme. Svi građani dobre volje mogu da se informišu na Fejsbuk grupi „Turnir za našu decu“ ili da kontaktiraju Mihajlovog oca Bojana Kačavendu.


Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.