Humanitarno kuvanje pasulja na Ribljoj pijaci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2016, 02:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarno kuvanje pasulja na Ribljoj pijaci

U "Špajzu" Salaša 137 na Ribljoj pijaci danas je organizovana humanitarna akcija - kuvanje pasulja u humanitarne svrhe, a sa ciljem prikupljanja sredstava za lečenje 33-godišnjeg Žolta Čikoša iz Novog Bečeja, koji je oboleo od karcinoma jednjaka i čiji jedini spas je lečenje u Turskoj.

Tokom "Pasuljijade", koja je održana prethodnog vikenda na Salašu 137 na Čeneju, nadomak Novog Sada, pokrenuta je humanitarna akcija sa istim ciljem, ali tom prilikom nisu prikupljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dovoljna sredstva, pa su dve ekipe koje su učestvovale na tom takmičenju u kuvanju pasulja odlučile da akciju ponove na drugoj lokaciji u pomenutom "Špajzu" Salaša 137 na Ribljoj pijaci.

Te dve ekipe su Škotska ekipa sa Čeneja - proizvođači srpsko - škotskog "Scotts Cidera" i ekipa "Max - A" koja je na prošlonedeljnoj Pasuljijadi osvojila drugo mesto, a koja se odrekla novčane nagrade koja joj je pripala, u visini od 30.000 dinara, u korist akcije prikupljanja sredstava za Čikoševo lečenje.

Današnja akcija je bila osmišljena tako da su pomenute dve ekipe kuvale šampionski pasulj i prodavale ga, a početna cena jedne porcije pasulja bila je 250 dinara. U isti svrhu uplaćen je i deo sredstava od prodaje škotskog piva "Bearraj", koje se prodavalo tokom te humanitarne akcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.