Holandske vlasti pokušavaju da utvrde motiv napada na tramvaj

Izvor: VOA, 19.Mar.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandske vlasti pokušavaju da utvrde motiv napada na tramvaj

Vlasti u Holandiji rade u utorak na utvrđivanju motiva za pucanjavu na tramvaj u kome je ubijeno troje ljudi i pet drugih ranjeno, u gradu Utrehtu u centralnom delu zemlje. Nekoliko sati nakon pucnjave u ponedeljak, holandska policija uhapsila je osumnjičenog koji je identifikovan kao 37-ogodišnji Gokmen Tanis, rođen u Turskoj. Hlandski premijer Mark Rute rekao je da teroristički napad "ne bi mogao da bude isključen", dok turska novinska agencija Anadolija izveštava da su rođaci Tanisa u Turskoj rekli da bi pucnjava mogla da bude deo sukoba u porodici. Holandski regionalni tužilac rekao je da je osumnjičeni prethodno bio uhapšen u Holandiji, ali nije dao više detalja. Bezbednost je podignuta na viši nivo na holandskim aerodromima, kao i oko džamija. Škole u Utrehtu su zatvorene, a svim stanovnicima je savetovano da ostanu u svojim kućama. Političke partije suspendovale su svoje kampanje za lokalne izbore zakazane za sredu, koji će takođe uticati na sastan holandskog senata. Utreht je četvrti najveći grad u Holandiji, poznat po svojim kanalima i velikoj populaciji studenata. Oružano nasilje u ovom gradu je retko, kao i širom Holandije.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema veza između žrtva i napadača u Utrehtu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2019

Holandski tužitelji koji istražuju napad u tramvaju u Utrehtu i koji su ispitali osumnjičenog Gokmena Tanisa, turskog porijekla, saopštili su da, do sada, nijesu pronašli nikakve veze između osumnjičenog i žrtava.  U izjavi objavljenoj u utorak, tužioci su naveli da još ozbiljno ramatraju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.