Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Okt.2019, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija zaustavila svaki izvoz oružja u Tursku zbog ofanzive u Siriji

Holandija je suspendovala svaku buduću prodaju oruzja Turskoj nakon pokretanja ofanzive vojske ove zemlje u severositočnoj Siriji, saopštio je danas holandski ministar inostranih poslova.

"Holandija je sada odlučila da suspenduje sve zahteve za izvozne licence za oružje i vojnu opremu za Tursku zbog nejasne situacije", rekao je ovaj ministar za AFP.

Turska je pre tri dana počela ofanzivu na severositok Sirije sa namerom da osigura svoju granicu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od kudskih "terorista", kako ona naziva jedinice sirijskih Kurda koje su bile glavni saveznok SAD u borbi protiv Islamske države.

Ofanziva je počela nakon što je američki predsednik Donald Tramp povukao američke vojnike iz tog područja ali znavičnici ove zemlje negiraju da je Turska za ovu akciju dolia zeleno svetlo od SADa a Tramp je juče ponudio i posredovanje u pregovorima Turske i Kurda.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.