Holandija krivi Tursku:Razlog deportacije nepoznat

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija krivi Tursku:Razlog deportacije nepoznat

Amsterdam -- Holandija nije shvatila da je jedan od bombaša samoubica u Briselu koji je došao na aerodrom u Amsterdamu opasan i sumnjiv.

To je saopštio ministar pravosuđa Holandije Ard Van Der Steur, dodavši da Turska nije sledila uobičajenu proceduru kada ga je proterala.

Ibhrahim El Bakraui koji se u utorak razneo na briselskom aerodromu prošao je kontrolu i ušao u Holandiju u julu zahvaljujući lošoj komunikaciji između zemalja, dodao je ministar. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U međuvremenu dva belgijska ministra su ponudila ostavku zbog propusta belgijskih vlasti da zaustave Barkauija. To je takođe pokrenulo pitanja o sistemu monitoringa ili zadržavanja osumnjičenih za islamksi eksteremizam koji se vraćaju sa Bliskog istoka u zemlje gde su rođeni.

"On nigde nije bio registrovan, a turske vlasti nisu navele zašto je deportovan", rekao je Van Der Steur na konferenciji za štampu.

"Turska nije sledila normalnu poroceduru", naveo je on, preneo je Rojters.

Turski predsednik Tajip Erdogan izjavio je da je Turska upozorila belgijske i holandske funkcionere da je Bakraui, osuđenik za oružanu pljačku koji je pušten uslovno militantni ekstremista.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.