Hitna poruka za Dansku: Preduzmite nešto

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 17:02

Hitna poruka za Dansku: Preduzmite nešto

Turski ministar inostranih poslova Hakan Fidan pozvao je danas Dansku da preduzme hitne mere da spreči spaljivanje Kurana.

To je preneo Rojters pozivajući se na neimenovani izvor iz turskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kako navodi, Fidan je u telefonskom razgovoru sa šefom danske diplomatije Larsom Lokeom Rasmusenom osudio neprekidne "podle napade" na Kuran.

On je rekao Rasmusenu da je neprihvatljivo dozvoliti takve radnje pod maskom slobode izražavanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo je izvor.

Članovi danske ultranacionalističke organizacije "Patriote" 21. jula su, kako su preneli danski mediji, spalili kopiju Kurana i iračku zastavu ispred iračke ambasade u Kopenhagenu, a svoju akciju su prenosili uživo na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turska traži od Danske da spreči paljenje Kurana

Izvor: Danas, 29.Jul.2023

Turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan u subotu je pozvao Dansku da preduzme hitne mere kako bi sprečila spaljivanje Kurana, rekao je izvor iz turskog ministarstva spoljnih poslova, prenosi Reuters.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.