Harčenko: Srbija uskoro deo gasovoda Turski tok

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Harčenko: Srbija uskoro deo gasovoda "Turski tok"

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko, najavio je u Jagodini, da će Srbija uskoro biti deo gasovoda "Turski tok".

"NIS to radi odlično, gasovod se intenzivno gradi i Srbija će uskoro postati deo ovog gasovoda,", rekao je Bocan Harčenko, na svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, koja je održana povodom Dana oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu od nemačkih nacista.

Stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i radnici srpsko ruskog preduzeća "Gastrans", sa kooperantima, koristeći suvo vreme, na drugoj deonici od Ćuprije do Dunava rade po ceo dan na izgradnji gasovoda "Turski tok", kroz Srbiju.

"Sve je podređeno realizaciji ove strateške investicije i roku, do kraja godine, kada bi izgradnja ovog nacionalnog magistralnog gasovoda od Bugarske do Mađarske, trebalo da bude gotova", izjavili su, ranije, Tanjugu graditelji na trasi kod sela Glogovac kod Jagodine.

Desnom obalom Velike Morave, kroz Pomoravlje, polažu se kilometri gasovodnih cevi velikog promera, koje se dovoze, sa stovarišta u Ćupriji.

Na području Jagodine gasovod je stigao 31. jula, a reč je o drugoj deonici, od Ćuprije do Dunava, a prva je završena od Bugarske granice do Ćuprije.

Gasovod dug 403 kilometra ima četiri deonice, treća je od Dunava do Gospođinaca, a četvrta od Gospođinaca do granice sa Mađarskom kod Horgoša.

Biće položeno preko 50.000 tona cevi.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Harčenko: Srbija uskoro deo gasovoda Turski tok

Izvor: RTV Pink, 18.Okt.2019

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko,najavio je u Jagodini, da će Srbija uskoro biti deo gasovoda "Turski tok".

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.