HITNO ZABRANJEN UVOZ MANDARINA! Analiza otkrila da je VOĆE IZ TURSKE prepuno OTROVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2019, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HITNO ZABRANJEN UVOZ MANDARINA! Analiza otkrila da je VOĆE IZ TURSKE prepuno OTROVA

Stopiran uvoz sporne pošiljke

Republička fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz 21 tone mandarina iz Turske jer je utvrđeno prisustvo pesticida iznad propisanog nivoa.

Inspektorat Republike Srpske je izvršio uzorkovanje za laboratorijsku analizu kojom je utvrđeno povećano prisustvo pesticida fenvalerata.

U izveštaju Instituta za vode u Bijeljini se navodi da je u analiziranom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uzorku utvrđeno prisustvo fenvalerata iznad vrednosti propisanih pravilnikom.

Navodi se i da je uvoznik zatražio superanalizu koja je izvršena u Gradskom zavodu za javno zdravlje u Beogradu, kojom je potvrđena prva analiza, na osnovu čega je doneto rešenje kojim je zabranjen uvoz sporne pošiljke, naređeno vraćanje pošiljaocu ili uništavanje pod nadzorom nadležnog inspektora.

Koštala je 450 MILIONA DOLARA i bila najskuplji projekat SFRJ, a danas je u OČAJNOM STANJU (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.