HITAN PRETRES, potraga za Kašogijem: Saudijsko-turski tim ušao u konzulat S. Arabije u Istanbulu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2018, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HITAN PRETRES, potraga za Kašogijem: Saudijsko-turski tim ušao u konzulat S. Arabije u Istanbulu

Zajednički saudijsko-turski tim ušao je danas u saudijski konzulat u Istanbulu radi pretresa tog objekta, skoro dve nedelje posle nestanka saudijskog novinara Džamala Kašogija

Tim je u popodnevnim satima stigao u konzulat, a njihov dolazak su snimile novinarske ekipe, prenela je agencija AP.

HITAN razgovor Trampa sa saudijskim kraljem: Pompeo već na putu za Rijad?

JUST IN: Turkish officials arrived Monday to investigate the disappearance of journalist >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jamal Khashoggi inside the Saudi Arabia embassy in Istanbul. This is a developing story.

IN-45MO pic.twitter.com/ymJa5JURAT

— CNN Newsource (@CNNNewsource) October 15, 2018

Za sada nije poznato kakvu vrstu pretresa će sprovesti.

Agencija Rojters prenosi da je desetak ljudi ušlo u saudijski konzulat nakon što su neimenovani turski diplomatski izvori objavili da će zajednički tursko-saudijski tim izvrštiti pretres u toku dana.

OKONČANA drama u Kelnu: Uhapšen otmičar koji je držao ženu kao taoca (FOTO)

Saudijski kralj Salman ranije danas je naredio istragu o nestanku saudijskog novinara Džamala Kašogija, nakon što su turske vlasti najavile pretres saudijskog konzulata u Istanbulu, u koji je Kašogi ušao 2. oktobra, nakon čega mu se gubi trag.

Turkish police just typed the surrounding of Saudi embassy and pushed the media further back.

Turk polisi suudi konsolosluğunun önünde şerit çekti ve medyayı oldukça geriye aldı. pic.twitter.com/YZ0Y6wMyOT

— Engin Bas (@enginbas) October 15, 2018

Kašogi, novinar koji je radio za "Vašington post" i bio kritičar režima u Rijadu, vodi se kao nestao nakon što je 2. oktobra ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu kako bi podigao neka dokumenta.

PANIKA u Ankari: Iranci negiraju NAPAD, ulice oko ambasade i dalje zatvorene (FOTO)

Turske vlasti iznele su bojazan da su ga ubili agenti tajne službe Saudijske Arabije, što Rijad negira i tvrdi da su optužbe neosnovane.

Saudijska Arabija, zasad, nije pružila nikakve dokaze da je Kašogi izašao živ iz konzulata, a njegova verenica, koja ga je čekala ispred zgrade, tvrdi da nije izašao.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.