HAOS U JEREVANU, NE MIRE SE SA GUBITKOM KARABAHA! Probijen kordon policije, demonstranti prišli zgradi vlade! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2022, 16:55

HAOS U JEREVANU, NE MIRE SE SA GUBITKOM KARABAHA! Probijen kordon policije, demonstranti prišli zgradi vlade! (VIDEO)

Izbio sukob sa policijom

Protivnici predsednika vlade Jermenije Nikole Pašinjana probili su kordon policije i prišli zgradi vlade u Jerevanu.

Opozicija u Jermeniji održava masovne proteste širom zemlje od 25. aprila. Demonstranti su uvereni da politika vlasti preti zemlji gubitkom državnosti i nezavisnosti Nagorno Karabaha.

Podsetimo, poslednji sukob u Nagorno-Karabahu, poznatiji i kao Drugi rat u Karabahu ili Azerbejdžansko-turska agresija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (kako ga zovu u Jermeniji) odvijao se nešto više od mesec dana i trajao je od 27. septembra do 10. novembra 2020. godine.

Počeo je napadom azerbejdžanskih i turskih snaga na Republiku Arcah gde žive Jermeni i rezultirao je osvajanjem velikih teritorija koje su do tada kontrolisali Jermeni.

Sporazumom o prekidu vatre između Bakua i Jerevana, a kojem je posredovala Rusija, Jermenija se odrekla velikog dela teritorija u Karabahu, što je protumačeno kao velika pobeda Azerbejdžana u ratu.

To je dovelo do velikog nezadovoljstva kod jermenskog stanovništva i besa prema vladi Nikola Pašinjana čija je vlast po njima doprinela velikom porazu, zbog čega se i održavaju protesti u Jerevanu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Demonstranti probili kordon policije u Jerevanu, prišli zgradi vlade gde stiže i Đukanović

Izvor: B92, 26.Maj.2022

Protivnici predsednika vlade Jermenije Nikole Pašinjana probili su kordon policije i prišli zgradi vlade u Jerevanu...U zgradi vlade planiran je sastanak Pašinjana i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića..."Idemo ka zgradi Vlade kako bismo saopštili da lice koje vrši dužnost premijera, ne predstavlja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.