HAOS NE JENJAVA:  Vlasti SAD moraju da izruče Turskoj komandanta SDF Mazlouma Kobanija

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2019, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS NE JENJAVA: " Vlasti SAD moraju da izruče Turskoj komandanta SDF Mazlouma Kobanija"

Zahtev je već predat

- Vlasti SAD moraju da izruče Turskoj komandanta Kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF) Mazlouma Kobanija kada uđe u Sjedinjene Američke Države - izjavio je danas turski ministar pravde Abdulhamit Gul nakon što je Ankara oštro kritikovala Vašington zbog toga što ga tretira kao "legitimnu političku ličnost".

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Obraćajući se novinarima, Gul je rekao da će Turska tražiti da američke vlasti privedu Mazlouma čim uđe u SAD.

On je kazao je da je Ministarstvo spoljnih poslova predalo zahtev za njegovo izručenje SAD.

Američki senatori su zatražili juče od Stejt departmenta da brzo obezbede vizu generalu Kobaniju kako bi mogao da poseti SAD i razgovara o situaciji u Siriji.

Ankara je saopštila da je on terorista povezan sa kurdskim ekstremistima koji sprovode pobunu u Turskoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Esper: Američke trupe ostaju da brane sirijska naftna polja

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2019

BRISEL - Sjedinjene Američke Države ojačaće vojno prisustvo u Siriji kako bi spriječile pristup borcima Islamske države naftnim poljima i prihodu sa njih, izjavio je danas američki ministar odbrane, Mark Esper.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.