HAFTAR BROJI MRTVE: Džihadisti krenuli u juriš ka aerodromu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 15:22

HAFTAR BROJI MRTVE: Džihadisti krenuli u juriš ka aerodromu (VIDEO)

Portparol Vlade nacionalnog sporazuma (GNA) koju podržava Turska, pukovnik Mohamed Kanunu, najavio je početak bitke za "oslobađanje aerodroma" u Tripoliju.

Kanunu je u hitnoj izjavi rekao da su data uputstva vladinim snagama Al-Vefaka - da napreduju, pronađu i uhapse ostatke Haftarove terorističke milicije koja beži sa aerodroma u Tripoliju.

Vojni portparol "Al-Vefaka" objavio je da su njegove snage - >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre dva dana uspele da stegnu obruč oko aerodroma u Tripoliju u pripremi za njegovo oslobađanje i proširenje državne kontrole nad njim.

Kanunu je dalje izjavio da su snage Al-Vefaka - uspele ove nedelje da povrate sve logore južno od Tripolija, pošto su bili uporišta pobunjenika.

U tom je rekao da su njegove vazduhoplovne snage - izvele tokom poslednjih sati tri borbena udara koja su ciljala na fabriku tenkova terorističke milicije u mestu Kasr bin Gašir, i tenk na aerodromu u Tripoliju.

U međuvremenu, identični izvori objavili su da su vladine snage "Al-Vefaka" izvele masovni napad na Tarhoun, glavno uporište Libijske nacionalne armije (LNA) jugoistočno od Tripolija.

There's been quite a retreat from #LAAF-aligned forces from #Tripoli International Airport - with much of its area/vicinity being currently consolidated control over by #GNA-aligned forces.

A GNA offensive to put pressure on Tarhuna was also launched via Garabulli. https://t.co/g5wjPBcO3G pic.twitter.com/ctxpbto5Rh

— Emadeddin Badi (@emad_badi) June 3, 2020

Za sada nema izveštaja o napredovanju snaga Vlade nacionalnog sporazuma.

Snage Vlade nacionalnog sporazuma (GNA) saopštile su da su pronašli 48 leša mrtvih vojnika Libijske nacionalne armije (LNA) nakon nedavnih borbi južno od Tripolija.

- Teška artiljerija 307. artiljerijskog bataljona uspela je da uništi minobacačku četu terorističke milicije Haftarovaca u trouglu Kju u osi Vadi Al-Ajn - rekao je sinoć portparol snaga GNA, Mohamad Kanunu.

- Naše herojske snage izbrojile su 48 tela terorista koji su ostavljeni pre nego što su njihovi drugovi pobegli sa bojišta - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.