Gundulićevi đaci i nastavnici skupili 50.000 dinara za lečenje Mihajla Oreščanina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2024, 20:27

Gundulićevi đaci i nastavnici skupili 50.000 dinara za lečenje Mihajla Oreščanina

Učenički parlament Osnovne škole "Ivan Gundulić" je organizovao humanitarni maskenbal kako bi pomogli Mihajlu Oreščaninu, dečaku koji se bori sa tumorom na mozgu. On se trenutno nalazi u Turskoj na lečenju. Zajedničkim snagama, đaci i nastavnici uspeli su da prikupe 50.000 dinara.

Oko 250 Mihajlovih vršnjaka učestvovalo je u akciji i pokazalo veliku empatiju i humanost. Dizajnirali su ulaznice za maskenbal >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i diplome za najbolju masku te pozvali sve one koji mogu da pomognu dečaku.

Učenici su prethodnog meseca organizovali noćni bazar, a ovog puta su se potrudili da pomognu na kreativan način sa što originalnijom maskom uz podršku roditelja i nastavnika.

Za Mihajlovo lečenje do sada je prikupljeno 36 miliona dinara, a potrebno je još toliko.

Đaci Osnovne škole "Ivan Gundulić" nastaviće da učestvuju u humanitarnim akcijama, a svi koji žele da pomognu Mihajlu mogu da pošalju sms poruku 1560 na 3030.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.