Gulen: Puč je možda izrežiran

Izvor: Prva.rs, 17.Jul.2016, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gulen: Puč je možda izrežiran

On je takođe pozvao turski narod da na vojnu intervenciju ne gleda u pozitivnom svetlu.
Gulen je dodao da postoji neka mogućnost da je u pitanju izrežirani puč. On je to kazao preko prevodioca novinarima u Pensilvaniji gde živi.
Kazao je da se demokratija ne može postići putem vojne akcije i kritikovao vladu predsednika Erdogana.
Gulen je dodao da se čini da vlast ne tolerise nijedan pokret ili grupu koja nije pod njihovom totalnom kontrolom.
Turski predsednik Redžep >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Tajip Erdogan izjavio je ranije danas da će, posle pokušaja puča, tražiti od SAD ekstradiciju Fetulaha Gulena, za kojeg turske vlasti tvrde da stoji iza pokušaja puča.
Erdogan je na skupu u Istanbulu dodao da je incidente izvela manjina unutar vojske, a ne sama vojska, javlja Rojters.
Organizacija bliska turskom verskom vođi Fetulahu Gulenu, koji se inače smatra najvećim suparnikom turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, demantovala je da je umešana u puč koji je u toku u Turskoj.
"Osuđujemo svaku vojnu intervenciju u domaćoj politici u Turskoj", navodi se u saopštenju Alijanse za zajedničke vrednosti, prenosi Rojters.
Izvor: Tanjug/B92.net

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Erdogan: Možda vratimo smrtnu kaznu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jul.2016

"Smrtna kazna može biti vraćena u turski Ustav povodom neuspešnog pokušaja da se u toj zemlji sprovede državni udar" izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan...- Kada je reč o demokratiji, volja naroda ne može da se ignoriše. To je vaše pravo. To će biti ocenjeno u toku ustavnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.