Gradina, carinici oduzeli neprijavljene devize

Izvor: RTS, 09.Jul.2019, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradina, carinici oduzeli neprijavljene devize

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina oko podneva otkrili pokušaj da se neprijavljene devize prenesu preko granice, saopštila je Uprava carina.
Na izlazu iz zemlje u prekršaju se našao nemački državljanin, turske nacionalnosti koji je automobilom ''kia sorento'' nemačkih registracija putovao ka Turskoj.

Na pitanje carinika da li ima nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da prijavi za carinsku kontrolu, odgovorio je da nema ništa sem ličnih stvari, ali su se carinici ipak odlučili za detaljan pregled.
Tokom kontrole automobila, u torbici za zaštitni prsluk, u kaseti između prednjih sedišta, otkriveno je 25.500 evra za koje putnik nije imao Potvrdu o unosu stranog efektivnog novca u Srbiju.
Kako je limit za iznos deviza bez obaveze prijavljivanja 10.000 evra, putniku je toliko i vraćeno, dok je ostatak sume od 15.500 evra privremeno zadržan.
Iz Uprave carina podsećaju putnike da je neophodno da novac u iznosu većem od 10.000 evra prijave kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje i tako spreče mogućnost da se nađu u prekršaju.
Odgovore na najčešća pitanja u vezi sa prenosom novca preko granice možete pogledati na sajtu Uprave carina.
Pogledaj vesti o: Turska,   KIA

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neprijavljene evre krio u torbici za zaštitni prsluk

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2019

BEOGRAD - Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina otkrili danas pokušaj da se neprijavljene devize prenesu preko granice.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.