Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2017, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavna opoziciona stranka u Turskoj ostaje u parlamentu

ANKARA - Glavna turska opoziciona stranka Republikanska narodna partija odlučila je danas da se ipak ne povuče iz parlamenta, iako je to najavila u znak protesta zbog neregularnosti na referendumu o proširenju ovlašćenja predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana održanom u nedjelju.

To je za televizijsku stanicu CNN Turk izjavila portparolka te stranke Selin Sajek Boke, prenosi Rojters. Ona je prije toga za turski list >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << "Hurijet" izjavila da bi stranka mogla da razmotri povlačenje iz parlamenta.

"Mi ne priznajemo rezultate referenduma. Ne treba da bude nikakve sumnje da ćemo protiv njega iskoristiti sva demokratska prava koja imamo", rekla je Bokeova.

Dodala je da bi referendum trebalo da bude ponovljen pošto se njegova legitimnost dovodi u pitanje kako u Turskoj tako i u svijetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.