Gde ćemo putovati na leto?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2021, 20:44

Gde ćemo putovati na leto?

Koji su uslovi pod kojima možemo da putujemo na letovanje, pitaju se mnogi građani. Iz nacionalne asocijacije turističkih agencija kažu da su Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija i Albanija zemlje u koje možemo da putujemo bez ikakvih ograničenja i najave su da će to tako ostati tokom sezone.

U Egipat uz obavezan PCR test, za tursku se očekuje da to bude destinacija bez testa. A za Grčku, pojedinosti će se znati do kraja marta, kad se očekuje uspostavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protokola za ulazak u tu zemlju.

Rasplet situacije oko uslova putovanja naših turista u inostranstvo, očekuju i u turističkim agencijama. One koje organizuju samo putovanja u Grčku, kažu, da im zatvorene granice nisu jedini problem.

Uprkos tome što je Grčka trenutno potpuno zatvorena i nije moguće ući u zemlju ni sa PCR testom, hotelijeri i vlasnici turističkih objekata uveliko imaju spremne letnje aranžmane i samo čekaju zeleno svetlo sporazuma o dočeku turista.

Iako je još mnogo nepoznanica o tome ko će i kako moći da pređe granicu, U Juti ističu da će sertifikat o vakcinaciji verovatno biti prednost. Dodaju i da se radi i na postizanju dogovora koji će omogućiti nesmetano letovanje i za one turiste koji se nisu ili iz nekog razloga ne mogu da budu vakcinisani.

Za sada, preovlađuje stav, da ko je vakcinisan, neće mu biti potreban nikakva test, ističu u Juti, dok će odluku o tome, da li će svima po povratku u zemlju biti neophodan PCR test ili odlazak u karantin , doneti krizni štab.


Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.