Fudbaleri Trabzona prvi finalisti turskog Kupa

Izvor: RTS, 17.Jun.2020, 10:00

Fudbaleri Trabzona prvi finalisti turskog Kupa

Fudbaleri Trabzona nadigrali su Fenerbahče na gostovanju sa 3:1 u drugoj polufinalnoj utakmici Kupa Turske. Sa dve pobede i ukupnim rezultatom 5:2 plasirali su se u finale gde će se za trofej boriti sa pobednikom drugog polufinala u kome se sastaju timovi Alanje i Antalije.
Posle trijumfa na svom terenu od 2:1, Trabzon je sa 3:1 slavio i u revanšu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Istanbulu čime je izborio plasman u finale turskog Kupa u kome će se boriti za deveti trofej u istoriji najmasovnijeg turskog takmičenja.

Gosti su ofanzivnom igrom iznenadili Fenerbahče i već u šestom minutu poveli preko Norvežanina Aleksandera Serlota na asistenciju Kaleba Ekubana.
Tek u finišu prvog poluvremena domaćini su uspeli da izjednače golom Deniza Turuča i sačuvaju nadu u preokret.
U nastavku Fenerbahče je imao nekoliko dobrih prilika da dođe do vođstva ali ih nije iskoristio, a Trabzon u finišu utakmice dolazi do 2:1 golom Serlota da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Filip Novak postigao pogodak za konačnih 3:1 na gostovanju u Istanbulu.
U finalu fudbaleri Trabzona srešće se sa pobednikom drugog polufinala u kome snage odmeravaju Alanja i Antalija. Prvi meč u Antaliji pripao je Alanji rezultatom 1:0, a drugi se igra u četvrtak.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.