Francuski ministar: Bojkot francuskih proizvoda veoma ograničen

Izvor: Beta, 27.Okt.2020, 16:51

Francuski ministar: Bojkot francuskih proizvoda veoma ograničen

 Pozivi na bojkot francuskih proizvoda u Turskoj i muslimanskom svetu trenutno su ograničeni i odnose se samo na prehrambene proizvode, izjavio je danas ministar za spoljnu trgovinu Frank Riester (Franck), prenose francuski mediji."Trenutno je taj bojkot vrlo ograničen i odnosi se samo na prehrambrene proizvode. Tim bolje", rekao je Rister, prenosi list Figaro na svom sajtu.Pozivi na bojkot francuskih proizvoda udvostručili su se od subote u muslimanskim zemljama koje protestuju zbog nedavne izjave predsednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) o slobodi izražavanja i prikazivanja karikatura muslimanskog proroka Muhameda.Makron je nedavno na komemoraciji ubijenom nastavniku istorije i geografije Samuelu Patiju (Paty) rekao da će Francuska "nastaviti da brani karikature". Mladi islamista je ubio Patija jer je na času o slobodi izražavanja pokazao djacima karikature proroka Muhameda.Riester je rekao da je u francuskom Ministarstvu spoljnih poslova otvorena ćelija koja nadgleda situaciju u zemljama koje su pozvale na bojkot.Prema njegovim rečima, Francuska želi nastavak ekonomske saradnje sa Turskom koju poziva da promeni ponašanje prema Francuskoj i Evropskoj uniji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Francuski ministar: Bojkot francuskih proizvoda veoma ograničen

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2020

Pozivi na bojkot francuskih proizvoda u Turskoj i muslimanskom svetu trenutno su ograničeni i odnose se samo na prehrambene proizvode, izjavio je danas ministar za spoljnu trgovinu Frank Riester (Franck), prenose francuski mediji..."Trenutno je taj bojkot vrlo ograničen i odnosi se samo na prehrambrene...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.