Francuska šalje dva ratna aviona i fregatu u Sredozemno more

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Avg.2020, 10:51

Francuska šalje dva ratna aviona i fregatu u Sredozemno more

Francuska je poslala dva lovačka aviona "rafal" i dva broda Ratne mornarice u istočno Sredozemlje gde je Turska ponovo odaslala u grčki deo mora brod za potragu za gasom i naftom u podmorju, uz pratnju flotile ratnih brodova, te je isplovila i ratna flota Grčke. Ministarstvo odbrane Francuske je navelo da će dva "rafala" stići danas na Krit i ostati nekoliko dana. Prethodno su bili na Kipru zbog vojne vežbe. Nosaču helikoptera "Toner" koji je na putu za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Makron demonstrira moć Erdoganu: Šalje borbene avione i fregatu u Mediteran, Grčka i Francuska udružene protiv Turske

Izvor: Blic, 13.Avg.2020

Francuska će poslati dva borbena aviona "Rafal" i fregatu "Lafajet" na istok Sredozemnog mora u sklopu plana za jačanje svog vojnog prisustva u regionu, saopšteno je danas iz francuskog Ministarstva odbrane.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.